0,375 lt. Morellino Di Scansano 2018

€ 10,23


85% Sangiovese, 10% Alicante en 5% Malvasia Nera.
De bodem varieert van een klei en ijzerhoudende ondergrond tot een bodem met een goede aanwezigheid van grind.
Eind september voor de Sangiovese en begin oktober voor de Malvasia Nera en Alicante.
Gistingstemperatuur van 24ºC in inox stalen tanks. Schilinweking gedurende 15 dagen en rijping gedurende 8 maanden, waarvan het grootste deel in stalen vaten en een klein percentage in eerder gebruikte barriques.
De geur van rode bessen, rozemarijn en een aroma dat ons herinnert aan Maremma. De basis is stevig en wordt in evenwicht gehouden door een goede zuurtegraad. Een langaanhoudende wijn, sappig en met mooie versmolten tannines.
Een wijn die te danken is aan zijn land, maar met een stijl die wereldwijd wordt gewaardeerd.
De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane,
en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen.
Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi,
de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.

Unieke productcode (UPC)PUPI06518
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 8,45
Prijs (incl. btw)€ 10,23
BTW hoog (21%)€ 1,78
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Toscane
Oogstjaar 2017
Land Italië
Inhoud 0,375 Liter
Alchohol percentage 14,0 %