Aguia Moura Reserva rood, Douro DOP, Saven 2015

€ 10,30


De neus geurt complex en aromatisch naar viooltjes, balsamico en houtskool. De aanzet is zeer romig en rijk met aroma's van bessen, rozen, chocolade, koffie en balsamico. De afdronk is zeer lang en intens met zeer uitgesproken fruitaroma's.
De druiven worden gekneusd. Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen met schilinweking, waarna het geheel geperst wordt en overgestoken wordt in roestvrijstalen vaten voor de malolactische gisting.
Houtrijping in nieuw Frans eiken gedurende 12 maanden.
Vinhas Velhas
De wijnranken staan aangeplant op een bodem van schistes.
Wines & Winemakers by Saven bestaat uit een groep zeer innovatieve producenten en wijnmakers, die zonder afbreuk te doen aan de unieke smaken en karakteristieken van de regio, werken met de meest geavanceerde technologieën.
Ze zijn actief in de regio's Vinho Verde, Alvarinho, Douro, Port, Dao, Bairrada, Ribatejo, Palmela en Alentejo.
Ze streven naar het beste eindresultaat en trachten zoveel mogelijk bijzondere karakteristieken van de terroir in de wijn te laten spreken. Alle betrokken producenten hebben een zeer ruime ervaring in hun vak en hebben een ongelooflijke passie
voor het wijnmaken, de technieken en de processen. De meeste zorg wordt op de eerste plaats besteed in de wijngaarden. Dit is uiteraard de plek waar alles begint!
De druiven worden manueel geoogst.
Unieke productcode (UPC)SAVE09015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 8,51
Prijs (incl. btw)€ 10,30
BTW hoog (21%)€ 1,79
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Northern Portugal
Oogstjaar 2015
Land Portugal
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,0 %