Azienda Agricola Altùris, Friuli Colli Orientali DOP Friulano

€ 13,30

Bekend om zijn prachtige karakteristieke boeket dat herinneringen oproept aan warme lindeboomhoning, witte bloemen en peer. Een uitgebalanceerde smaak, waarbij de boeiende zachtheid is voltooid door een levendige smaak en frisheid. Meestal wordt het afgesloten met een subtiele toonvan bittere amandelen en uitgesproken mineraliteit.

Druif

100% Friulano.

Domein

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en aan de grens met Oostenrijk en Slovenië, profiteren de wijnstokken van Altùris van een uniek microklimaat. De Julische Alpen beschermt hen tegen de koude wind van het noorden, terwijl de wind uit de Adriatische Zee het klimaat verzacht, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke omstandigheden bieden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Altùris is opgericht door Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie die al drie generaties lang symbool staat voor solide ondernemerschap in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal "Altùris" genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van unieke wijnen, geschikt voor alle geuren en aroma's van onze territoriale druiven.

Vinificatie

Fermentatie en veroudering vinden plaats"Sur lies" in met glas gevoerde cementtanks onder gecontroleerde temperatuur.

Lekker bij

Klassieke aperitiefwijn voor hapjes gemaakt met vis of worst,deze wijn is onovertroffen in combinatie met S. Daniele ham, maar past ook goed bij rijke verse kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)ALTU05021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 10,99
Prijs (incl. BTW)€ 13,30
BTW€ 2,31
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Land Italië
Regio Friuli - Venezia Giulia
Oogstjaar 2021
Dit product heeft nog geen beoordelingen.