Azienda Agricola Altùris, Venezia Giulia IGP Pinot Nero

€ 13,30 € 11,99

Een subtiel en delicaat aroma van rode bessen, vooral rode aalbes,ook braambessen en frambozen. Zeer zacht in de mond vergezeld van een geweldige balans, rijkdom en elegantie.

Druif

100% Pinot Nero.

Domein

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en aan de grens met Oostenrijk en Slovenië, profiteren de wijnstokken van Altùris van een uniek microklimaat. De Julische Alpen beschermt hen tegen de koude wind van het noorden, terwijl de wind uit de Adriatische Zee het klimaat verzacht, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke omstandigheden bieden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Altùris is opgericht door Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie die al drie generaties lang symbool staat voor solide ondernemerschap in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal "Altùris" genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van unieke wijnen, geschikt voor alle geuren en aroma's van onze territoriale druiven.

Vinificatie

Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. Rijping in cementtanks.

Lekker bij

Een veelzijdig rood dat goed past bij pasta in landelijke stijl en witte vleeswaren. Een aangename metgezel voor kazen van gemiddelde leeftijd.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)ALTU09021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 9,91
Prijs (incl. BTW)€ 11,99
BTW€ 2,08
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Prijs niet sturen naar feed Ja
oude prijs 13,3
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Italië
Regio Friuli - Venezia Giulia
Dit product heeft nog geen beoordelingen.