Azienda Vinicola Prà, Soave Classico DOC Monte Grande

€ 33,65

De mineraliteit in deze wijn kenmerkt deze Cru en levert zo een wijn van grote elegantie. Een grote complexiteit aan rijp exotisch fruit en gele citrusvruchten. In de mond heeft de wijn een mooie frisheid met een lange afdronk van wat amandel en vanille. De structuur van de wijn zorgt er voor dat de wijn niet alleen nu lekker is maar ook een goed rijpingspotentieel heeft.

Druif

70% Garganega 30% Trebbiano di Soave

Bodem

Vulkanisch

Domein

Graziano Prà maakt al deel uit van het bedrijf sinds het begin van de jaren 80, maar het waren zijn vader en grootvader die zijn lot als wijnmaker bezegelden. Regio's als Monte Grande en Monte Bisson in Soave en Morandina in Valpolicella hebben dankzij hem internationale bekendheid verworven; kleine gewaardeerde Crus gelegen in sterke wijnbouwgebieden. De principes die zijn verhaal hebben gevormd, zijn in essentie, het respect voor het land. Zuiverheid is een sleutelwoord om de wijnen van Graziano te omschrijven. Hij heeft nog steeds de leiding over de wijnbereidingsbeslissingen en, in de wijnkelder, geeft hij de voorkeur aan de verhoging van de vrucht.

Vinificatie

De druiven worden ontsteeld en zacht geperst. Gisting vindt plaats bij 18 graden en in grote 30 hl. eikenvaten. De wijn wordt vervolgens in vaten gelaten om 10 maanden te rijpen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)PRA02020
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 27,81
Prijs (incl. BTW)€ 33,65
BTW€ 5,84
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2020
Land Italië
Regio Veneto
Dit product heeft nog geen beoordelingen.