Barolo DOCG San Rocco, Azelia 2014

€ 81,04


Azelia bevindt zich in Castiglione Falletto, gelegen middenin het productiegebied Barolo. Het domein werd in 1920 opgericht door Cavalier Lorenzo Scavino. Het huidige management is in handen van Luigi Scavino, bijgestaan door zijn zoon Lorenzo
(5e generatie). Het wijngaard areaal is 16 hectare en de wijngaarden zijn gelegen in Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba en Montelupo Albese. Het wijngaardmanagement is rigoureus en volledig manueel.
Dit is van groot belang om een zo hoog mogelijke kwaliteit van druiven te krijgen. De wijngaarden voor de Dolcetto d'Alba staan aangeplant in Montelupo Albese, terwijl in Castiglione Falletto zich de wijngaarden
voor de Barolo cru Bricco Fiasco bevinden. Deze wijnstokken zijn gemiddeld 65 jaar oud. Barolo San Rocco is daarentegen een beroemde cru, waarvan de wijnstokken in Serralung d'Alba aangeplant staan.
De wijnen rijpen zowel in barriques als in grote houten vaten.
100% Nebbiolo.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk en klei.
De oogst geschiedt volledig manueel.
Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen gedurende 18 dagen, gevolgd door een rijping in kleine houten vaten (20% nieuw hout) gedurende 24 maanden.
Een erg intense en krachtige Barolo! Mondvullende aroma's van klein rood fruit en specerijen. In de mond zacht met zoete, rijpe tannines. Een wijn met een grote complexiteit en een licht rokerige afdronk.
Unieke productcode (UPC)AZEL06014
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 66,98
Prijs (incl. btw)€ 81,04
BTW hoog (21%)€ 14,06
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Piemonte
Oogstjaar 2014
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,5 %