Burmester, Vintage Porto 1997

€ 57,27


Rotsachtige bodem met graniet.
De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam
Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van de
familie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.
Samenstelling van traditionele druivenrassen van de Douro, zoals Touriga Nacional, Tinta Amarela, Tinta Barroca en Tinta Roriz.
Dieprood van kleur met een rijk aromatisch boeket van rood fruit met cassis en chocolade. Complex, stevig van body maar toch elegant en ontwikkeld. Lange, persistente afdronk.
De druiven worden op het juiste moment met de hand geplukt en daarna ontsteeld.
Na zorgvuldige schilinweking en fermentatie wordt brandy toegevoegd en rijpt deze versterkte wijn in houten vaten. Botteling vindt plaats tussen het tweede en derde jaar na oogst.
Unieke productcode (UPC)BURM11097A
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 47,33
Prijs (incl. btw)€ 57,27
BTW hoog (21%)€ 9,94
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Northern Portugal
Oogstjaar 1997
Land Portugal
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 19,5 %