Burmester, Vintage Porto 2011

€ 88,72


De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam
Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van de
familie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.
Diepe kleur met purpertint. Delicaat in de neus met volop rood fruit, zwarte bes en subtiel aroma van rozijnen. In de mond wordt de aanwezigheid van fruit nog versterkt. Fris en uitbundig met elegante tannines, complex en expressief, lange afdronk.
Samenstelling van traditionele druivenrassen van de Douro.
De druiven worden op het juiste moment met de hand geplukt en daarna ontsteeld.
Rotsachtige bodem met graniet.
Na fermentatie wordt brandy toegevoegd en rijpt deze versterkte wijn in houten vaten. Botteling vindt plaats tussen het tweede en derde jaar na oogst.
Unieke productcode (UPC)BURM11011
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 73,32
Prijs (incl. btw)€ 88,72
BTW hoog (21%)€ 15,40
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Northern Portugal
Oogstjaar 2011
Land Portugal
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 20,0 %