Ca' del Bosco, Franciacorta DOCG Prestige Cuvée, Edizione 45

€ 37,60

Een heldere en briljante wijn. Een klassieke en goed uitgebalanceerde Franciacorta die verfrissend, charmant en plezierig is in de mond. Perfect voor elke gelegenheid.

Druif

75% Chardonnay, 10% Pinot Blanc, 15% Pinot Noir

Domein

De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot h een wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé. Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.

Vinificatie

Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen, waar de wijn tot maart blijft rusten. Deze zeven maanden rijping zijn nodig om de wijn te klaren, te laten ouderen en deze het karakter van de terroir te geven. Er wordt zorgvuldig een blend samengesteld van reserve wijnen uit de beste jaargangen, waarna de wijn nog 25 maanden "sur lie" rijpt. De dosage bedraagt 4 gram suiker per liter. Ca' del Bosco heeft patent op een uniek systeem om degorgement uit te voeren.

Lekker bij

Een goed aperitief, maar ook lekker bij schaal- en schelpdieren, voorgerechten en lichte visgerechten.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)BOSC01000B
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 31,07
Prijs (incl. BTW)€ 37,60
BTW€ 6,53
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 3970
Land Italië
Regio Lombardia
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Dit product heeft nog geen beoordelingen.