Ca' del Bosco, Franciacorta DOCG Vintage Collection, Extra Brut

€ 61,45

Dit is de Ca' del Bosco Franciacorta die als geen ander het karakter van dit unieke gebied weergeeft. Een unieke wijn; vol, gestructureerd en intens.

Druif

55% Chardonnay, 15% Pinot Blanc, 30% Pinot Noir

Domein

De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot h een wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé. Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.

Vinificatie

Na het kneuzen van de druiven, vindt de alcoholische fermentatie plaats in kleine houten vaten. Hier verblijft de wijn ongeveer 5 maanden. Zeven maanden na de oogst wordt de blend samengesteld uit 26 wijnen van Pinot Nero, Pinot Blanco en Chardonnay. Ca' del Bosco heeft patent op een uniek systeem om degorgement uit te voeren.

Lekker bij

Deze Franciacorte is een ideale begeleider van speciale gelegenheden. Verder past de wijn ook goed bij zeevruchten en visgerechten.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)BOSC03018
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 50,79
Prijs (incl. BTW)€ 61,45
BTW€ 10,66
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Lombardia
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2018
Land Italië
Dit product heeft nog geen beoordelingen.