Campo alla Sughera I.G.T. Toscana Rosso 2006

€ 66,64


In de neus verfijnd met aroma's van rijp donker fruit ( zwarte bessen, pruimen) alsook tonen van tabak, balsamico en pepertjes.
De smaak is krachtig en vlezig met een goede structuur, maar tegelijk ook zacht en elegant met een lange aanhoudende afdronk.
Bolgheri is een klein, authentiek dorp in de Toscaanse gemeente Castagneto Carducci, op steenworp afstand van de Tirrheense kust. Hier wordt al eeuwen op traditionele wijze wijn verbouwd.
De wijnen uit deze regio, waren in de 60er jaren erg succesvol, dit resulteerde in een DOC status. Een van de hoofdzaken voor de hoge kwaliteit uit Bolgheri is het terroir; de natuurlijke harmonie tussen het klimaat, de bodemsoort en tradities.
In 1998 startte Knauf zijn eigen wijndomein: Campo alla Sughera, 20ha wijngaard aangeplant met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Vermentino, Sauvignon Blanc en Chardonnay.
Petit Verdot en een klein percentage Merlot
De oogst geschiedt volledig manueel in mandjes van 15 kg.
Nadat de druiven zijn ontsteeld en geperst, vindt eerst een pre-fermentatie en schilinweking plaats gedurende 3-4 dagen op een temperatuur van 7-8 graden Celsius.
Hierna wordt de temperatuur geleidelijk aan opgevoerd om de alcoholische fermentatie te starten. Na ongeveer 15 dagen wordt de wijn overgestoken in barriques voor de malolactische gisting.
Er wordt veel aandacht geschonken aan de keuze van de houten vaten. Alle vaten zijn gemaakt van Frans eiken en minimaal 3 jaar oud. De wijn rijpt hier gedurende 24 maanden en rijpt eveneens 24 maanden op fles.
Unieke productcode (UPC)SUGH08006
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 55,07
Prijs (incl. btw)€ 66,64
BTW hoog (21%)€ 11,57
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Toscane
Oogstjaar 2006
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %