Campoleone, Lamborghini, Umbria IGT 2011

€ 25,19


Tenuta Lamborghini is gelegen tussen het Trasimeno meer en het authentieke dorp Panicale in de regio Perugia. Ferrucio Lamborghini was in 1971 in dit gebied op vakantie, toen hij er zijn hart aan verloor.
Hij had zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, zijn activiteiten bij het beroemde automerk beëindigd en was toe aan een nieuwe uitdaging. Hij voegde de daad bij het woord en Tenuta Lamborghini werd werkelijkheid.
Het in totaal 100 hectare tellende landgoed werd verdeeld in een 9-holes golfbaan, vakantiehuizen en 32 ha wijngaarden. Afgezien van traditionele druivenrassen zoals Sangiovese en Ciliegiolo plantte hij ook Merlot en Cabernet Sauvignon aan.
Dochter Patrizia nam medio jaren '90 het domein over van haar vader en startte gelijk met herplanten en uitbreiding van de wijngaarden met 20 hectare.
Zij besloot de focus vooral te leggen op de druivenrassen Sangiovese en Merlot.
De Campoleone is het paradepaardje van het domein.
De wijngaarden in Umbria hebben veelal een vulkanische, tufstenen bodem met veel mineralen.
Een blend van 50% Sangiovese en 50% Merlot.
De oogst geschiedt volledig manueel tussen september en oktober.
Schilinweking gedurende 18 dagen. Malolactische gisting in barriques van Frans eiken, waarna de wijn nog 12 maanden in deze barriques rijpt. Dit geschiedt per druivenras apart.
Na de rijping wordt de cuvée samengesteld en rijpt de wijn nog 6 maanden op fles.
De neus geurt naar intense tonen van rijp fruit, tabak en chocolade. De aanzet is zwoel en zacht. Een wijn met een prachtige structuur en plezierige tannines.
Unieke productcode (UPC)LAM04011
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 20,82
Prijs (incl. btw)€ 25,19
BTW hoog (21%)€ 4,37
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Umbria
Oogstjaar 2011
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,5 %