Cantine Torrevento, Puglia IGT È Arte, Chardonnay

€ 9,15

Strogele kleur met licht groene tinten. Fijn en delicaat bouquet met hints van wilde bloemen. In de mond fris, licht zurig en fruitige accenten.

Druif

100% Chardonnay.

Bodem

Kalkhoudend en kleiachtig.

Domein

Het verhaal van Torrevento begint in het noorden van Apulia, bij wijngaarden gelegen aan de voet van Castel del Monte. In de Torre del Vento Contrada, in het hart van het Alta Murgia Nationaal Park, worden wijnen geproduceerd volgens de decreten van duurzame landbouw. Vandaag de dag, net als in het verleden, is de rustieke wijnproductie nog steeds de kracht van dit wijnhuis, gewijd aan het herstel en de verbetering van de lokale druivensoort. Hiermee wordt tot uitdrukking gebracht dat dit terroir uiterst geschikt is voor de wijnbouw. Al meer dan 20 jaar is Torrevente gecertificeerd met de Equalitas certificatie, waarmee duurzaamheid wordt bevestigd op het gebied van milieu, ethiek en economie. Torrevento is altijd al een open wijnhuis geweest waar evenementen, projecten voor de gemeenschap, proeverijen en tours door de wijngaard en kelders zorgen voor een sterke band met het gebied. en een manier zijn om de passie voor dit product te delen met bezoekers en wijn liefhebbers.

Vinificatie

Zachte persing met gisting onder gecontroleerde temperatuur. Rijping van 4 maanden op de fles.

Lekker bij

De wijn kan jong gedronken worden en leent zich goed als aperitief, maar ook bij gegrilde vis en schaal- en schelpdieren.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)TORR11021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 7,56
Prijs (incl. BTW)€ 9,15
BTW€ 1,59
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Italië
Regio Puglia
Dit product heeft nog geen beoordelingen.