Castillo Monte La Reina, Roble, Toro 2014

€ 10,33


Een complexe neus met aroma's van vanille, zwarte bessen en pruimen. In de mond krachtig en rijk. Fruitige tonen met aangename tannines en een lange smakelijke afdronk.
Traditie en moderne technieken komen elkaar tegen in dit ambitieuze project van een Bodega, stammend uit de 11 eeuw.
Monte la Reina heeft een bevoorrechte positie qua ligging. De bodega kijkt uit over de oevers van de Duero rivier.
Het samenspel van de koude winters en enorm veel zonneuren in de zomers en natuurlijk niet te vergeten de kwaliteit van de wijngaarden, staan garant voor druiven boordevol kleur en aroma's.
Bodega Monte la Reina is geboren uit de ambitie om wijnliefhebbers een kwalitatief goede, moderne wijn te kunnen presenteren, die een breed uiteenlopende doelgroep kan plezieren. Er wordt de uiterste zorg besteed aan de druiven.
Men kiest altijd het punt waarop de druiven hun maximum rijpheid hebben bereikt. Het aangeplante druivenras is de Tinta de Toro, zoals de Tempranillo in deze streek wordt genoemd.
Het domein telt 1700 ha dat opgedeeld is in de wijngaarden en een privé jachtterrein. Verder beschikt de bodega over een complex dat de mogelijkheid biedt te slapen en eten.
100% Tinta de Toro
De druiven worden medio september manueel geplukt, als de rijpheid van de druif optimaal is.
Koude schilinweking in roestvrijstalen kuipen en fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn wordt 6 maanden gelagerd in houten vaten (Frans en Amerikaans eiken).
Na botteling rust de wijn nog enige tijd op fles, alvorens deze de markt op gaat. Perfecte match van de rijke tonen van het hout en de fruitigheid van het druivenras.
Unieke productcode (UPC)REIN04014
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 8,54
Prijs (incl. btw)€ 10,33
BTW hoog (21%)€ 1,79
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Central Spain
Oogstjaar 2014
Land Spanje
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %