Cava Portium Brut

€ 7,37


45% Macabeo, 20% Parellada, 30% Xarel-lo, 5% Chardonnay.
De bodem bestaat uit kalk en klei met een goede drainage.
De druiven worden geoogst als ze optimaal rijp zijn, maar wel nog de nodige zuurgraad bevatten. De periode kan per druivenras verschillen, maar gebeurt zeker tussen eind augustus en eind september.
De druiven worden heel zacht geperst en daarna volgt de fermentatie in september onder een constante temperatuur van 15 graden. De coupage en botteling vindt plaats in de winterperiode.
De 2e fermentatie in de fles neemt anderhalve maand in beslag onder een constante temperatuur van 16 graden. Hierna blijven de flessen gedurende 2 jaar in horizontale positie in de kelders rusten.
Portium is gelegen in het hart van de Penedès regio, 40 km ten zuiden van Barcelona. De 100 ha wijngaarden liggen beschermd achter het Montserrat-gebergte en genieten een Mediterraan zeeklimaat. De ideale omstandigheden voor kwaliteitswijnen!
Het domein is opgericht in 1985 en heeft met zijn wijnen ontzettend veel bekendheid en populariteit verworven in Spanje, net als in de rest van Europa!
Een perfect alternatief voor Champagne! De fijne bubbels en de volle smaak, gecombineerd met frisse zuren, maken van deze cava een heerlijk aperitief.
Unieke productcode (UPC)PORT01000A
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 6,09
Prijs (incl. btw)€ 7,37
BTW hoog (21%)€ 1,28
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Eastern Spain
Land Spanje
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 11,5 %