Ch. Hauts Conseillants, Lalande-de-Pomerol AC 2016

€ 32,04


Op de Chevrol plateau in Néac bestaat de bodem uit zand en klei aan het oppervlak met een grindachtige ondergrond. In Lalande staan de wijnstokken op een grindachtige rots die voor 10% bestaat uit klei.
90% Merlot en 10% Cabernet Franc.
Een briljante en sensuele wijn! In de neus open, met mooi hout en veel rood en zwart fruit en specerijen. In de mond breed, geconcentreerd, complex, maar zeer evenwichtig, met heerlijk fruit en zachte tannines.
De oogst gebeurt mechanisch met sorteerproces in de machine, gevolgd door een verdere uitstorting op triltafels.
Paul Figeac zag zijn levensdroom in vervulling gaan toen zijn dochter trouwde met Pierre Bourotte, eigenaar van een wijndomein in Pomerol. Hij had altijd al het verlangen om zelf wijnstokken te planten en een wijn te maken volgens zijn visie.
In 1973, toen de wereld gebukt ging onder de oliecrisis, besloten ze verwaarloosde percelen, maar met groot potentieel, nieuw leven in te blazen. Zo kochten ze 10 hectare in Lalande de Pomerol, waarvan 5 hectare gelegen zijn op het Chevrol plateau in
Néac. Vandaag leidt Jean-Baptiste Bourotte dit wijndomein en bezit de familie nog andere domeinen zoals Château Bonalgue en Clos du Clocher. Ze worden bijgestaan door de bekende Michel Rolland en Christian Veyry in het vinificatieproces.
De vinificatie gebeurt per perceel. Schilinweking gedurende een maand waarbij de wijn manueel wordt overgepompt. De fermentatie vindt plaats in cement en roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur en wordt gevolgd door een rijping van
15 maanden in fijnkorrelige Franse eiken vaten. De wijn wordt 1 à 2 keer per jaar geklaard.
Unieke productcode (UPC)CONS01016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 26,48
Prijs (incl. btw)€ 32,04
BTW hoog (21%)€ 5,56
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bordeaux
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %