Charles Heidsieck, Brut Réserve MAGNUM

€ 120,64


De langere lageringsperiode resulteert in complexe aromatische geurnuances en een uitgebalanceerde, goed tot ontwikkeling gekomen wijn. De belletjes zijn uitermate fijn en gracieus.
In de neus mineralen gevolgd door fruitige aroma's van vijgen en morellen. In de mond zeer levendig met fijne zuren en vers rijp fruit van perzik, zuidvruchten en appeltjes.
De ondergrond wordt gekenmerkt door een op sommige plaatsen 200 meter dikke laag kalk en krijt, genaamd craie à belemnites (vertaald: kalk van inktvis).
In 1851 richtte Charles Heidsieck een prestigieus Champagnehuis op dat veel gelijkenissen vertoonde met zijn eigen persoonlijkheid: Maison Charles Heidsieck.
Op 29-jarige leeftijd reisde hij naar Amerika waar hij bekend stond als “Champagne Charlie”. Als gedreven ambassadeur bouwde hij een goede reputatie op voor deze champagnes.
Om aan de kwaliteitseisen van de kenners te voldoen, specifieert het Champagnehuis op elke fles het precieze jaartal waarop de champagnein de krijtgroeves geplaatst wordt en wanneerde dégorgement plaatstvindt.
Op die manier informeren ze de wijnproevers over de rijpingstijd in de kelders. Bij Charles Heidsieck is de rijpingvan de champagnes zeer uitzonderlijk:
ze nemen meer tijd om hun champagnes te laten rijpen dan normaal gangbaar is volgens de Champagnenormen.
Een assemblage van ca. 1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier en 1/3 Chardonnay.
De oogst geschiedt volledig manueel met een strenge selectie van de druiven.
Unieke productcode (UPC)HEID03900
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 99,70
Prijs (incl. btw)€ 120,64
BTW hoog (21%)€ 20,94
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Champagne
Land Frankrijk
Inhoud 1,5 Liter
Alchohol percentage 12,0 %