Château Clerc Milon, Pauillac AC 2016

€ 112,64


Het terroir van Châteu Clerc Milon is dat van Pauillac, waar de beste wijnen van de wereld worden gemaakt. De prestigieuze buren zijn de wijnhuizen van Lafitte en Mouton. Baron Philippe de Rothschild herstelde het verwaarloosde landgoed na zijn
overname in 1970. Dankzij Barones Philippine heeft Clerc Milon nu de beschikking over de nieuwste productietechnieken en receptiemogelijkheden die passen bij de reputatie van dit domein.
58% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 11% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot en 1% Carmenère.
Tweederde van de wijngaard bestaat uit zandgrond met keien op een onderlaag van klei en kalksteen die aan de oostzijde van het domein aan de oppervlakte komt.
Verfijnd en elegant in de neus, met rijp fruit en tonen van grafiet en drop. De aanzet is vol en ontwikkelt zich tot een harmonieus geheel met romige tannines en kruidig eiken. In de lange afdronk aangenaam fris met een toets van vanille en bosgrond.
De druiven gaan in roestvrijstalen tanks en door gebruikmaking van de zwaartekracht is overpompen niet nodig en blijven de druiven langer intact waardoor zij alle aroma's en smaken behouden. De rijping gebeurt gedurende 16-18 maanden in vaten
van 40 % nieuw eiken. Tijdens deze periode laat men de wijn twee of drie maal in een ander vat lopen het te scheiden van de gisten op de bodem. Voor botteling wordt de wijn geklaard.
De oogst wordt met de hand gesorteerd.
Unieke productcode (UPC)CLERC01016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 93,09
Prijs (incl. btw)€ 112,64
BTW hoog (21%)€ 19,55
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bordeaux
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,5 %