Château Corbin, St.-Emilion Grand Cru Classé 2016

€ 57,44


80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc.
Château Corbin is een van de oudste domeinen in Saint-Emilion. De funderingen van het kasteel dateren van de 15de eeuw en volgens de legende was Corbin een strategische vesting van de Zwarte Prins. In 1924 werd het domein aangekocht door de
grootouders van de huidige eigenaren. Sinds 1999 staat Anabelle Cruse-Bardinet aan het hoofd. Zij studeerde af als vinoloog aan de Universiteit van Bordeaux en vertegenwoordigt de vierde generatie van deze familie.
De bodem bestaat uit oude zandlagen op een ijzerhoudende ondergrond van klei die de wijn zijn subtiliteit geeft en kleibodems die de wijn krachtig maken. Deze combinatie van bodemsoorten zorgt voor de complexiteit van de wijnen.
Deze klassieker is intens, vol en rond met rood en zwart fruit. Uitzonderlijk goed gebalanceerde wijn met prachtige tannines en lange afdronk.
Frans eiken gedaan voor de rijping. Tijdens de rijping wordt de wijn een of twee maal geheveld en na 16 tot 17 maanden wordt er na filtering gebotteld.
Na ontsteling gaan de druiven in temperatuurgecontroleerde betonnen tanks om per perceel tot wijn te worden verwerkt. Na de alcoholische fermentatie volgt schilinweking gedurende 3 of 4 weken. Dan wordt de wijn in zorgvuldig geselecteerde vaten van
Zodra de druiven rijp zijn, worden ze handgeplukt per perceel. In de wijngaard vindt de eerste sortering plaats. Later nog tweemaal bij de aankomst van de oogst in de wijnmakerij.
Unieke productcode (UPC)CORBI01016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 47,47
Prijs (incl. btw)€ 57,44
BTW hoog (21%)€ 9,97
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bordeaux
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %