Château de Giscours, Margaux AC, 3GCC

€ 212,40


Diepe lagen grindzand uit de Garonnestreek en zand afkomstig van glaciale bekkens. Giscours heeft een zeer rijk en oude geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. In 1552 kocht Pierre de Lhomme, een rijke lakenfabrikant uit Bordeaux, het adellijk huis van "Guyscoutz", omgeven door een ruim gebied, en plantte hij de eerste wijnstokken. Het wijnavontuur begon en de opvolgers van deze rijke koopman wisten op hun beurt hun bijdrage te leveren aan fantastische gebouw. Het is in de 19e eeuw dat Giscours opgewaardeerd wordt: de transformatie van het kasteel naar een neoklassieke paleis, de bouw van een park met zeldzame gewassen aangelegd door landschapsarchitect Eugène Bülher, de modernisering van de productieapparaten samen met de bouw van immens grote gebouwen zoals de beroemde "Ferme Suzanne". Sinds 1995 hervat Eric Albada Jelgersma, een Nederlands zakenman, de werkzaamheden en is hij bezig met een restauratie van de wijngaarden en zorgvuldige renovatie van de gebouwen om opnieuw statigheid te geven aan deze 3e Grand Cru Classé. 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot.15% van de wijnstokken is 4 à 10 jaar oud, 50% van de wijnstokken is 10 à 25 jaar oud en 33% van de wijnstokken is meer dan 25 jaar oud. Deze Grand Cru Classé (1855) is de eerste wijn van Château Giscours. Het is een wijn met zeer veel finesse en een ongeziene elegantie. Delicatesse en volharding komen samen om u de elegantie te bieden die u verwacht van een grote Margaux wijn. Regelmatige bodembewerking, traditioneel uitdunnen, met de hand strippen alsook manuele oogst met een strenge selectie van de druiven. Selectie gebeurt per perceel, volgens leeftijd van de wijngaard en de terroir.De plantdichtheid ligt tussen 8.330 en 10.000 wijnstokken per hectare (het productiegebied is 94ha). De gemiddelde productie ligt rond de 40 à 45 hl.ha.2016: Robert Parker 93-95 punten 2016: Jancis Robinson 17 puntenVinificatie in betonnen en inoxen vaten via warmteregeling (26 à 28°C). Roeren of overpompen in functie van de partij en gisting gedurende 18 à 28 dagen. Pneumatische persing (horizontaal) en mechanische persing (verticaal). Rijping gebeurt in Franse eiken vaten (met een fijne korrel en medium geroosterd), 50% nieuwe en 50% gebruikte, gedurende 15 à 18 maanden. Soutirage (overhevelen van de wijn) elke 3 maanden en klaring van de wijn met ei-albumine.
Unieke productcode (UPC)GISC01516
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 175,54
Prijs (incl. btw)€ 212,40
BTW hoog (21%)€ 36,86
Beschikbaarheid Beschikbaar
Oogstjaar 2016
Regio Bordeaux
Packing code OWC06
Land Frankrijk
Inhoud 1,5 liter
Alchohol percentage 13 %