Château La Haye Cru Bourgeois, St.Estephe 2014

€ 33,98


Diep robijnrode wijn met krachtige tinten. Een aangename neus met aroma's van cassis, bloemen, specerijen en vanille. De aanzet is vol en harmonieus met een zachte afdronk
65% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc en 6% Petit Verdot.
De fermentatie geschiedt in roestvrijstalen vaten gedurende 3-4 weken onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt 12-14 maanden in houten vaten (25-40% nieuwe eiken vaten).
De oogst wordt volledig manueel geplukt en uiterst streng geselecteerd.
De wijnstokken staan aangeplant op een ondergrond van grind, kalk en klei.
Het kasteel heeft een geschiedenis van bijna vier en een halve eeuw. Een bijzondere eigenschap van dit domein is dat het altijd verbonden is geweest met een wijngaard, wat niet altijd het geval is voor andere wijndomeinen tegenwoordig.
De eerste sporen van deze wijngaard werden gevonden op 30 april 1557, toen een verkoopcontract werd gesloten tussen Lady Jeanne Bernard en Janot Bernard de Leyssac.
Hiermee werd het wijndomein opgericht, met Janot Bernard die vanaf dan zal zorgen voor de aankoop van de percelen in Leyssac. Tot de revolutie was dit domein samen met Calon en Pez één van de 3 adellijke huizen binnen de parochie van Saint-Estèphe.
De naam La Haye verscheen voor het eerst in de zestiende eeuw en zal rond 1850 geassocieerd worden met dit domein. De voorvader van de beroemde Feret benoemt dit domein La Haye Arbouet. In 1868 noemt Feret het domein La Haye.
De benaming in 2 woorden verschijnt dus tussen deze twee data. In 1870 vertoont Kasteel La Haye al haar huidige vorm met de architecturale elementen van het oorspronkelijke gebouw.
In 1990 werden de technische installaties vernieuwd. De wijnmakerij en de kelders werden afgebroken en volledig herbouwd. In 2012 wordt Château La Haye eigendom van Chris Cardon.
Het domein is 11,05 hectare groot.
Unieke productcode (UPC)HAYE01014
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 28,08
Prijs (incl. btw)€ 33,98
BTW hoog (21%)€ 5,90
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bordeaux
Oogstjaar 2014
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %