Château Pichon Baron, Longueville, Pauillac AC

€ 256,00


Het grind, de kiezels en het zand vormen een ideale bodem voor het maken van wijn. De onderlaag houdt het regenwater goed vast en door de hellingen is er natuurlijke drainage van de bodem. In 1689 kocht Pierre Desmezures de Rauzan, een invloedrijke wijnhandelaar en vertegenwoordiger van Latour en Margaux een aantal wijngaarden bij het Latour domein. Zijn dochter erfde deze wijngaarden toen zij trouwde met Baron Jacques Pichon de Longueville in 1694 en zo ontstond een illuster domein, dat generaties in familiebezit bleef een een uitzonderlijke reputatie verworf. Tijdens de Wereldtentoonstelling van 1855 werd de wijn als 2e Grand Cru Classé betiteld volgens het systeem van Napoleon III die de Grand Vins van de Bordeaux meer bekendheid wilde geven. In 1933 verkocht de familie Pichon de Longueville het domein aan de familie Bouteiller die gedurende 50 jaar het beheer voerde over Château Pichon Baron. In 1987 werd het domein overgenomen door AXA Millésimes, die het potentieel van wijnen met een glorieus verleden wil laten opleven. In de vernieuwde chais en wijnkelders wordt de traditie van de grote Pauillac wijnen voortgezet. 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot.De wijngaard in Pauillac ligt 40 km ten noorden van Bordeaux, op de linker oever van de Gironde waar een maritiem klimaat heerst. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Deze complexe wijn is een ware ontdekking voor de zintuigen: elegante fruitaroma's, intense smaak, evenwichtige tannines en een zeer lange, vlezige afdronk. Met een bewaarpotentieel van 40 jaar wordt deze wijn ieder jaar nog intenser en complexer. De oogst wordt volledig met de hand gedaan om de kwaliteit van de druiven te borgen en er vindt een nauwkeurige selectie plaats volgens druivenras, leeftijd van de wijnstokken en het perceel.De opbrengst van de 73 ha wordt gebotteld in een beperkt aantal flessen om de hoogste kwaliteit te garanderen.Zodra de druiven in de chais aankomen, worden ze in tanks gedaan voor het proces van schilinweking. Na de alcoholische fermentatie volgen 3 à 4 weken rijping van de wijn. Na de malolactische fermentatie wordt de geselecteerde wijn in vaten gedaan zodat de wijn verder kan rijpen in de halfschaduw van de kelders. Elke 3 à 4 maanden vindt soutirage plaats om wijn en lie te scheiden.
Unieke productcode (UPC)BARO01016A
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 211,57
Prijs (incl. btw)€ 256,00
BTW hoog (21%)€ 44,43
Beschikbaarheid Beschikbaar
Oogstjaar 2016
Regio Bordeaux
Packing code OWC06
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 13,50 %