Collezione Cinquanta + 1, Magnum 2013

€ 58,02


Primitivo en Negroamaro
De bodem bestaat voornamelijk uit klei en gesteente.
De neus geurt intens en complex naar pruimen, rode jam en specerijen zoals vanille. De wijn is intens in de aanzet, rijk en zacht met een lange afdronk.
De oogst geschiedt volledig manueel in september.
De druiven worden ontsteeld en gekneusd. Koude schilinweking, waarna alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen volgt. Malolactische gisting in roestvrijstalen vaten met tot slot rijping in vaten van Frans eiken gedurende 12 maanden.
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder
afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",
tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap
waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:
droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Unieke productcode (UPC)MARZ19513
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 47,95
Prijs (incl. btw)€ 58,02
BTW hoog (21%)€ 10,07
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Puglia
Oogstjaar 2013
Land Italië
Inhoud 1,5 Liter
Alchohol percentage 12,0 %