Cortese Frizzante Birichino, Piemonte DOC 2015

€ 7,37


Een verfrissende en fruitige neus met aroma's van witte bloemen. Een delicate bubbel met een aangename zuurtegraad en een verfrissende afdronk.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van gesteente, mergel en kalk met zanderige ondergrond.
100% Cortese.
De oogst geschiedt volledig manueel en de druiven zijn onderhevig aan een strenge selectieprocedure.
De druiven worden zacht geperst, waarna een temperatuurgecontroleerde vinificatie plaatsvindt in roestvrijstalen tanks. 4 maanden verfijning in roestvrijstalen tanks, waarna een tweede gisting geschiedt onder druk.
Cascina Ghercina is opgericht in 1871 en doorheen de verschillende generaties is een duidelijke missie vooropgesteld: alleen eigen teelt en kwaliteit voorop. In 2002 heeft de familie 8 ha wijngaarden bijgekocht, gelegen op zuidwestelijke
hellingen, midden in de Barolo regio. Deze liggen 360 meter boven de zeespiegel en de stroming van de 'Ghercina' rivier tussen de wijngaarden biedt een exclusief microklimaat. Bovendien hebben ze toen 5000m² wijnkelder gebouwd,
die gedeeltelijk ondergronds ligt. Hierdoor is de opslagcapaciteit toegenomen tot meer dan 15.000 hectoliter. Het domein heeft ook wijngaarden in Langhe, Alba, Roero, Asti, Monferrato en Gavi.
Unieke productcode (UPC)GHER09015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 6,09
Prijs (incl. btw)€ 7,37
BTW hoog (21%)€ 1,28
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Piemonte
Oogstjaar 2015
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 11,5 %