Corvina, Villa Cavarena, Veneto IGT 2017

€ 8,63


De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk.
100% Corvina
De neus geurt intens naar frambozen, kersen en kruiden. De aanzet is levendig, mondvullend en rijp. De afdronk is fruitig en lang.
De oogst geschiedt volledig manueel in oktober.
De druiven worden zacht geperst, waarna alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperaturen volgt gedurende 8-10 dagen.
Er vindt een natuurlijke malolactische gisting plaats in december, waarna de wijn nog 4 maanden "sur lie" rijpt in roestvrijstalen tanks.
Op de heuvels van Valpolicella, beïnvloed door het Gardameer en gecultiveerd met passie en respect voor de lokale tradities van de wijnproductie, zijn de moderne en elegante wijnen van Villa Cavarena ontstaan. De Villa Cavarena wijnen
vertegenwoordigen de geschiedenisen en de charme van een gebied dat altijd al geschikt was voor de wijnbouw. Het gamma bestaat uit zowel Veronese wijnen zoals Ripasso en Amarone, maar ook uit internationale klassiekers zoals Chardonnay
en Pinot Grigio. Deze wijnen zijn gericht op het behoud en het respecteren van de unieke geuren en smaken van de vruchten uit deze streek.
Unieke productcode (UPC)CAVA06017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 7,13
Prijs (incl. btw)€ 8,63
BTW hoog (21%)€ 1,50
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Veneto
Oogstjaar 2017
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %