Curtefranca DOC Bianco, Ca' del Bosco 2015

€ 24,91


De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot h
een wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse
premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé.
Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.
Harmonie en integriteit uiten de essentie van de Ca'del Bosco wijnen. Curtefranca Bianco werd voor het eerst gemaakt in 1972, maar blijft je na al die jaren betoveren met zijn buitengewone krachtigheid, het resultaat van zijn duurzaamheid.
Een intrigerende wijn die je versteld doet staan van zijn subtiele, frisse en levendige smaak. Deze aromatische wijn zou je "met de neus" moeten kunnen drinken.
80% Chardonnay en 20% Pinot Bianco
De oogst geschiedt volledig manueel medio augustus.
De aloholische fermentatie geschiedt in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen (18-20 graden Celsius). Na deze fermentatie rijpt de wijn nog 8 maanden "sur lie".
Na de botteling rust de wijn nog 6 maanden op fles.
Unieke productcode (UPC)BOSC05015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 20,59
Prijs (incl. btw)€ 24,91
BTW hoog (21%)€ 4,32
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Lombardia
Oogstjaar 2015
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %