Deidesheimer Paradiesgarten Riesling 2017

€ 10,76


Weingut Siben bevindt zich in het centrum van Mittelhaardt in de wijnstreek Deidesheim, Pfalz. Het domein is in 1710 opgericht en is sinds die familiebezit. Andreas Siben, de huidige eigenaar, vertegenwoordigt de 10e generatie.
De familie Siben was destijds nauwbetrokken bij het opzetten van de Duitse wijnkwalificaties. Doel van de familie is om tradities en moderne technieken op een goede manier te laten samen gaan, om een zo'n hoog mogelijke kwaliteit te behalen.
De witte wijnen fermenteren in roestvrijstalen tanks en de rode wijnen (Spätburgunder en Regent) ondergaan een traditionele rodewijnbereiding, waarna ze rijpen in Franse eiken vaten van 600 liter.
Het is van groot belang, dat de wijn typerend is voor zijn druivenras en terroir.
100% Riesling.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van zandsteen en leem.
Een intense, droge Riesling. Aroma's van rijp geel fruit geven de wijn veel body. Deze Riesling is vol, sappig, heeft een klein zoetje en een mooie verfrissende afdronk.
De druiventrossen worden zacht gekneusd, gevolgd door een paar uur schilinweking om zoveel mogelijk primaire aroma's aan de wijn mee te geven.
Lange fermentatie in roestvrijstalen vaten en rijping "sur lie" zorgen voor een verfijnde, fruitige wijn met een goed evenwicht!
De druiven worden medio oktober manueel geoogst als ze 95° Öchsle bereikt hebben.
Unieke productcode (UPC)SIBE01017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 8,89
Prijs (incl. btw)€ 10,76
BTW hoog (21%)€ 1,87
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Pfalz
Oogstjaar 2017
Land Duitsland
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %