Domaine de la Janasse, Châteauneuf-du-Pape AC

€ 66,50

Een wijn met een statement: in de neus aroma’s van geel en wit fruit, waarbij perzik en exotisch fruit domineren, aangevuld met een vleugje vanille en brioche. Rijke smaken vullen de mond met lange, intense aroma’s die de smaak van op de huidgebakken visfilet overtreffen.

Druif

50% Grenache, 25% Roussanne en 25% Clairette.

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een ondergrond van kiezel, zand en grote keien.

Domein

In 1967 neemt Aimé Sabon de wijngaarden over van zijn vader die de druiven toen nog naar een coöperatieve bracht. Hij besloot een eigen wijndomein op te richten, Domaine de la Janasse, genoemd naar de familieboerderij gelegen in Courthézon,in "La Janasse". Aimé was zich erg bewust van het potentieel van deze prachtige streek en hij twijfelde dan ook niet om het gebied uit te breiden met nieuwe percelen. Waar La Janasse vroeger begon met 15 ha, omvat het nu reeds 90 ha. Sinds 1991helpt Christophe Sabon zijn vader en 10 jaar later voegde ook zijn dochter Isabelle zich toe aan het team. Door de gefragmenteerde structuur (meer dan zestig kavels) bestaat Domaine de La Janasse uit een mozaïek van terroirs. Deze verspreiding vanterroirs zorgt voor een grote complexiteit in de assemblages en leveren ook speciale cuvées op zoals Chaupin, Les Garrigues, Terre d’Argile en Terre de Bussières. Janasse werd in een paar jaar tijd één van de pareltjes van Châteauneuf-du-Pape.

Vinificatie

De Roussanne fermenteert en rijpt gedurende 7 maanden "sur lie" in eiken vaten (80% nieuw hout). De Grenache en Clairette fermenteren en rijping in foeders met geregelde battonage.Alle wijnen worden klassiek gemaakt en munten uit door de combinatie van kracht en finesse.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)JANA05019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 54,96
Prijs (incl. BTW)€ 66,50
BTW€ 11,54
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 12 bt.
Oogstjaar 2019
Land Frankrijk
Regio Côtes du Rhône
Dit product heeft nog geen beoordelingen.