Domaine de la Janasse, Châteauneuf-du-Pape AC Vieilles Vignes

€ 194,00

De wijn heeft een enorme concentratie. In de mond breed maar zacht, veel rijp fruit (kirsch, bosbes), krachtige tannines en een minutenlange afdronk. Een ware belevenis!

Druif

Cuvée van de oudste Grenache-stokken, meer dan 80 jaar, aangevuld met wat Mourvèdre.

Bodem

De wijnstokken staan op een zeer moeilijke ondergrond van kiezel, zand en grote keien.

Domein

In 1967 neemt Aimé Sabon de wijngaarden over van zijn vader die de druiven toen nog naar een coöperatieve bracht. Hij besloot een eigen wijndomein op te richten, Domaine de la Janasse, genoemd naar de familieboerderij gelegen in Courthézon,in "La Janasse". Aimé was zich erg bewust van het potentieel van deze prachtige streek en hij twijfelde dan ook niet om het gebied uit te breiden met nieuwe percelen. Waar La Janasse vroeger begon met 15 ha, omvat het nu reeds 90 ha. Sinds 1991helpt Christophe Sabon zijn vader en 10 jaar later voegde ook zijn dochter Isabelle zich toe aan het team. Door de gefragmenteerde structuur (meer dan zestig kavels) bestaat Domaine de La Janasse uit een mozaïek van terroirs. Deze verspreiding vanterroirs zorgt voor een grote complexiteit in de assemblages en leveren ook speciale cuvées op zoals Chaupin, Les Garrigues, Terre d’Argile en Terre de Bussières. Janasse werd in een paar jaar tijd één van de pareltjes van Châteauneuf-du-Pape.

Vinificatie

Deze Châteauneuf-du-Pape wordt geheel volgens de klassieke methode gemaakt. Rijping 40% op nieuwe eiken vaten, 60% op foeders.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)JANA09020
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 160,33
Prijs (incl. BTW)€ 194,00
BTW€ 33,67
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 15,5 %
Inhoud 1,5 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2020
Land Frankrijk
Regio Côtes du Rhône
Dit product heeft nog geen beoordelingen.