Domaine des Lambrays, Clos des Lambrays AC, GC

€ 352,80


De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van mergel, kalk en gesteente. Tussen Gevrey-Chambertin en Chambolle-Musigny ligt het dorp Morey-Saint-Denis, die vele Grand Crus produceert: Clos des Lambrays, Bonnes-Mares, Clos Saint-Denis, Clos de la Roche, Clos de Tart. De Clos des Lambrays is één van de 33 Grands Crus van Bourgogne, gelegen in één van de meest waardevolle regio’s, de zogenaamde ‘Climats’. Jaar na jaar, produceren de wijngaarden, in overeenstemming met de nuances van de vintage, een elegante Pinot noir die makkelijk tientallen jaren kan ouderen. De eerste verwijzing naar Clos des Lambrays gaat terug naar de 14e eeuw. Archieven van de abdij van Cîteaux onthullen haar oprichting rond 1365. Deze oprichting wordt herdacht door een gegraveerde grenspaal die nog steeds op de oorspronkelijke plaats staat. Na de Franse Revolutie, werd de Clos erg versnippersd. De archieven en kadastrale kaart, die in handen zijn van het domein, tonen aan dat het voortbestaan en de herindeling van de Clos grotendeels te danken is aan de sterke visie en wilskracht van de verschillende eigenaren in de 19e 20e eeuw. In 1936, toen de eerste ‘appellations d'origine’ werden vastgelegd, werd Clos des Lambrays opgenomen in de categorie van Premier Cru. Echter, dit bleek een verkeerde benaming zijn aangezien de wijn door deskundigen altijd werd beschouwd als een Grand Cru. 100% Pinot NoirDe wijngaarden zijn schitterend gelegen in een komvormig dal met een perfecte expositie t.o.v. de zon op een hoogte tussen de 250-300 meter. De leeftijd van de wijnstokken is op dit moment gemiddeld 40 jaar oud. Dit is inclusief de 2,45 ha wijngaarden die in 1980 herplant zijn. Aroma's van donkere kersen, wilde bessen, specerijen en drop zijn verweven in deze hoogstaande wijn. In de mond attractief en mooie mineraliteit. De oogst geschiedt volledig manueel en wordt uiterst streng geselecteerd.De gemiddelde opbrengst bedraagt 31 hl/ha.The Wine Advocate 93-95 Domaine des Lambrays past een traditionele Bourgondische vinificatie toe. Fermentatie in roestvrijstalen vaten gedurende 15-18 dagen. Rijping van 18 maanden in eiken vaten (ieder jaar 50% nieuw hout). Geen klaring van de wijn en een lichte filtering.
Unieke productcode (UPC)LAMB05018
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 291,57
Prijs (incl. btw)€ 352,80
BTW hoog (21%)€ 61,23
Beschikbaarheid Beschikbaar
Oogstjaar 2018
Regio Bourgogne
Packing code OWC06
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 13,50 %