Domaine des Lambrays, Clos des Lambrays AC GC

€ 639,00

Aroma's van donkere kersen, wilde bessen, specerijen en drop zijn verweven in deze hoogstaande wijn. In de mond attractief en mooie mineraliteit.

Druif

100% Pinot Noir

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van mergel, kalk en gesteente.

Domein

Tussen Gevrey-Chambertin en Chambolle-Musigny ligt het dorp Morey-Saint-Denis, die vele Grand Crus produceert: Clos des Lambrays, Bonnes-Mares, Clos Saint-Denis, Clos de la Roche, Clos de Tart. De Clos des Lambrays is één van de 33 Grands Crus van Bourgogne, gelegen in één van de meest waardevolle regio’s, de zogenaamde ‘Climats’. Jaar na jaar, produceren de wijngaarden, in overeenstemming met de nuances van de vintage, een elegante Pinot noir die makkelijk tientallen jaren kan ouderen. De eerste verwijzing naar Clos des Lambrays gaat terug naar de 14e eeuw. Archieven van de abdij van Cîteaux onthullen haar oprichting rond 1365. Deze oprichting wordt herdacht door een gegraveerde grenspaal die nog steeds op de oorspronkelijke plaats staat. Na de Franse Revolutie, werd de Clos erg versnippersd. De archieven en kadastrale kaart, die in handen zijn van het domein, tonen aan dat het voortbestaan en de herindeling van de Clos grotendeels te danken is aan de sterke visie en wilskracht van de verschillende eigenaren in de 19e 20e eeuw. In 1936, toen de eerste ‘appellations d'origine’ werden vastgelegd, werd Clos des Lambrays opgenomen in de categorie van Premier Cru. Echter, dit bleek een verkeerde benaming zijn aangezien de wijn door deskundigen altijd werd beschouwd als een Grand Cru.

Vinificatie

Domaine des Lambrays past een traditionele Bourgondische vinificatie toe. Fermentatie in roestvrijstalen vaten gedurende 15-18 dagen. Rijping van 18 maanden in eiken vaten (ieder jaar 50% nieuw hout). Geen klaring van de wijn en een lichte filtering.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)LAMB05019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 528,10
Prijs (incl. BTW)€ 639,00
BTW€ 110,90
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Dit product heeft nog geen beoordelingen.