Domaine Faiveley, Mercurey AC, La Framboisière Monopole

€ 34,01


Kalkrijke kleigrond. De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben. 100% Pinot Noir.La Framboisière produceert wijnen met een markante eigenheid en maakt deel uit van de betere referenties van Domaine Faiveley. De totale oppervlakte van de appellatie en van Domaine Faiveley is 11ha11a (monopolie). De wijnstokken zijn geplant in 1949, 1964, 1965, 1968 en 1990. Deze wijn biedt een krachtige neus met veel fruit waarin de heerlijke aroma’s van rode vruchten, zwarte vruchten en bosachtige noten samengaan. In de mond ontwikkelt hij echter pas zijn ware potentieel: krachtig en vlezig tegelijk, met smaken van framboos en andere rijpe rode vruchten, alsof u in de echte vruchten bijt. De structuur is krachtig, de tannines zijn fluweelzacht en de afdronk is fruitig en voldoende lang. De jaarlijkse productie bedraagt gemiddeld 65.500 flessen.Zeer lekker bij grillades en charcuterie.De vinificatie en rijping van deze wijn verlopen volgens dezelfde procedés als in Nuits-Saint-Georges, voor hun wijnen van de Côte de Beaune en de Côte de Nuits. Wanneer de druiven hun ideale rijpheid bereiken, worden ze geplukt en in kleine kisten naar de gistkelder in Mercurey vervoerd. De druiven worden gesorteerd, afgerist zonder te worden geperst en met behulp van kleine roestvrijstalen bakken in de kuip gedaan. De oogst wordt gekoeld: dat is de préfermentatie maceratie. De alcoholische gisting duurt vervolgens ongeveer 10 dagen en wordt onmiddellijk gevolgd door de aftapping. Het afvloeien gebeurt met de zwaartekracht en de draf wordt met een lift in de pneumatische pers gedaan. De perswijn wordt gefilterd en gemengd met de
Unieke productcode (UPC)FAIV99616
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 28,11
Prijs (incl. btw)€ 34,01
BTW hoog (21%)€ 5,90
Beschikbaarheid Beschikbaar
Oogstjaar 2016
Regio Bourgogne
Packing code OCB06
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 13 %