Domaine Jean Collet & Fils, Chablis AC Mont de Milieu 1ER

€ 39,95

Een hoog aangeschreven Premier Cru uit de Chablis, die alle elementen bevat; bloemige aroma's, vol en rijk in de mond, gevolgd door een verfrissende afdronk.

Druif

100% Chardonnay.

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een witte tot lichtgrijze ondergrond, die niet al te stenig is en vooral uit Kimmeridge bestaat.

Domein

Het domein Jean Collet werd opgericht in 1952 en later versterkte zoon Gilles het team. Het wijnhuis en de kelders bevinden zich in het hartje van Chablis. De wijngaarden liggen op de beste hellingen van de linker- en rechteroever van de Serein rivier. 37 Hectares zijn verdeeld over Chablis Grand Cru (0,51ha), Chablis Premier Cru (17,71ha), Chablis (16,4ha) et Petit Chablis (1,65ha). De filosofie van Domaine Collet & Fils is het bewerken van de wijnstokken volgens het lutte raisonnée principe, om zo de unieke terroir tot zijn recht te laten komen.

Vinificatie

Koude schilinweking, waarna er een temperatuurgecontroleerde fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen vaten gedurende 10 dagen. Rijping in vaten van 228 liter gedurende 16 maanden (Allier eiken hout).

Lekker bij

Deze Chablis past uitstekend bij visgerechten, zeevruchten, gevogelte en wit vlees.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)COLL05020
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 33,02
Prijs (incl. BTW)€ 39,95
BTW€ 6,93
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2020
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Dit product heeft nog geen beoordelingen.