Domaine Jean Jacques Confuron, Nuits St. Georges AC Les Fleurières

€ 57,70

Normaal gesproken staan de Nuits St. Georges wijnen bekend als erg krachtig. Bij deze Fleurieres is het tegengestelde waar. Het is een aangenaam glas wijn met volop aroma's van klein rood en zwart fruit, een zoetje en duidelijke aanwezigheid van terroir. Het mondgevoel is romig en zacht.

Druif

100% Pinot Noir.

Domein

In 1988 namen Sophie en Alain Meunier-Confuron dit prachtige familie domein over. Het is ongetwijfeld één van de beste domeinen van de Bourgogne. Alain Meunier is een zeer bescheiden en timide man, maar ontzettend sympathiek en met heel zijn hart toegewijd aan zijn wijngaarden. Zijn vrouw Sophie is in tegenstelling tot haar man een brok levendigheid en spontaniteit. Zij verzorgt de commerciële kant en de administratie. Het domein bezit 8 ha, verdeeld over 12 appellaties in de Côte de Nuits. De wijnen hebben allen een zeer diepe kleur en bezitten een onvoorstelbare concentratie.

Vinificatie

Confuron's wijnen ondergaan een traditionele rode wijnbereiding. De wijnen rijpen op eiken fusten; voor de Grand Cru 80-100% nieuw, voor de overige wijnen tussen 30-50% nieuw. De wijnen worden geklaard met eiwitten, ze worden niet gefilterd.

Lekker bij

Een goede begeleider voor wit vlees/gevogelte, zoete kazen, rund...

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)CONF11020
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 47,69
Prijs (incl. BTW)€ 57,70
BTW€ 10,01
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2020
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Dit product heeft nog geen beoordelingen.