Dona Helena rood, Peninsula de Setúbal, Saven 2016

€ 6,20


In eerste instantie geurt de neus naar uitgesproken aroma's van rood fruit, die meer naar specerijen en gedroogd fruit gaan neigen, als de wijn verder rijpt. De aanzet is vol en romig, de wijn heeft een goede structuur en verfijnde tannines.
Al met al een zeer plezierig glas wijn!
Fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen.
Castelao (Periquita)
De bodem wordt "Pliocenico de Pegoes" genoemd. Deze zanderige bodem is door de eeuwen heen gevormd door al het zand dat door de rivieren Tagus en Sado aangespoeld is.
Wines & Winemakers by Saven bestaat uit een groep zeer innovatieve producenten en wijnmakers, die zonder afbreuk te doen aan de unieke smaken en karakteristieken van de regio, werken met de meest geavanceerde technologieën.
Ze zijn actief in de regio's Vinho Verde, Alvarinho, Douro, Port, Dao, Bairrada, Ribatejo, Palmela en Alentejo.
Ze streven naar het beste eindresultaat en trachten zoveel mogelijk bijzondere karakteristieken van de terroir in de wijn te laten spreken. Alle betrokken producenten hebben een zeer ruime ervaring in hun vak en hebben een ongelooflijke passie
voor het wijnmaken, de technieken en de processen. De meeste zorg wordt op de eerste plaats besteed in de wijngaarden. Dit is uiteraard de plek waar alles begint!
Unieke productcode (UPC)SAVE02016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 5,12
Prijs (incl. btw)€ 6,20
BTW hoog (21%)€ 1,08
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Southern Portugal
Oogstjaar 2016
Land Portugal
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %