E. Guigal, Condrieu AC La Doriane

€ 99,20

Deze schitterende goudgele wijn heeft aanwezige en elegante aroma's van witte bloemen, abrikoos en perzik. Fris, vol en rond in de mond met duidelijke expressie van de terroir. Mooi samenspel van aangename zuren en ronde fruitigheid.

Druif

100% Viognier.

Bodem

Graniet is de meest voorkomende bodemsoort.

Domein

Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld. Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten. Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces van de wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passie voor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.

Vinificatie

Het maken en rijpen van deze wijn gebeurt exclusief in kleine, nieuwe eikenhouten vaten gedurende 8 maanden. 100% Malolactische fermentatie. Rijping gedurende 12 maanden in nieuwe vaten.

Lekker bij

Zeer geschikt als aperitief, met foie gras of delicate vissoorten.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GUIG19021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 81,98
Prijs (incl. BTW)€ 99,20
BTW€ 17,22
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Frankrijk
Regio Côtes du Rhône
Dit product heeft nog geen beoordelingen.