E. Guigal, Ermitage AC Ex-Voto

€ 211,00

De neus geurt vol en krachtig naar witte bloemen en honing. De aanzet is romig en intens. Deze wijn laat duidelijk het karakter van het terroir naar voren komen.

Druif

90% Marsanne en 10% Roussanne.

Bodem

De bodem waar de wijnstokken op aangeplant staan, is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit klei, zand, vulkanisch gesteente.

Domein

Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld. Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten. Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces van de wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passie voor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.

Lekker bij

Perfect bij schaal- en schelpdieren, wit vlees en gevogelte, visgerechten en gerechten met hoog smaakgehalte.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GUIG18019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 174,38
Prijs (incl. BTW)€ 211,00
BTW€ 36,62
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Côtes du Rhône
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Frankrijk
Dit product heeft nog geen beoordelingen.