Ermitage AC Rouge "Ex-Voto", E. Guigal 2012

€ 326,00


100% Syrah.
De bodemsoort bestaat uit graniet, keien en klei.
Intense robijnrode kleur met aroma's van zwart fruit, leer, drop, orientaalse kruiden en lichte toets van eucalyptus. Rijk en gestructureerd in de mond, duidelijke expressie van de terroir die blijkt uit de stevige maar elegante tannines. Deze wijn
heeft een groot bewaarpotentieel en een uitzonderlijk intense smaak en kleur, overeenkomstig de wens van de wijnmaker: Ermitage Ex Voto.
Remontage in roestvrijstalen tanks met thermocontrole. Alcoholische fermentatie/schilinweking gedurende 4 weken. Unieke rijpingsperiode van 40 maanden in nieuwe vaten.
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld.
Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.
Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces van
de wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passie
voor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.
Unieke productcode (UPC)GUIG23012
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 269,42
Prijs (incl. btw)€ 326,00
BTW hoog (21%)€ 56,58
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Côtes du Rhône
Oogstjaar 2012
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %