"F" Negroamaro, Salento IGP 2017

€ 21,71


100% Negroamaro.
De bodem bestaat voornamelijk uit fijne, rode aarde, kalksteen en rotsgesteente.
Complexe en langdurige aroma's van specerijen, zacht fruit en kersen in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans met een plezierige, lange afdronk.
De oogst geschiedt volledig manueel in de laatste week van september.
Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Negroamaro rijpt 12 maanden in vaten van Frans en Kaukakische eiken.
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder
afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",
tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap
waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:
droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Unieke productcode (UPC)MARZ11017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 17,94
Prijs (incl. btw)€ 21,71
BTW hoog (21%)€ 3,77
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Puglia
Oogstjaar 2015
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %