Fattoria Le Pupille, Maremma IGT Saffredi

€ 418,00

Aroma's van rood fruit, rode bessen, bramen en specerijen, zoals kruidnagel, kaneel en chocolade in de neus. De smaak is afgerond, fluwelig en mooi in balans. De langaanhoudende smaak maakt het mogelijk om optimaal te genieten van de aromatische complexiteit waarbij de kruidigheid de bovenhand neemt.

Druif

60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Petit Verdot.

Bodem

Bodem bestaat voornamelijk uit zandsteen, met weinig organische onderdelen of klei.

Domein

De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane, en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen. Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi, de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.

Vinificatie

Gistingstemperatuur van 26-28ºC in inox stalen tanks. Schilinweking gedurende 15-20 dagen en rijping gedurende 18 maandenin 75% nieuwe houten vaten.

Lekker bij

Lekker bij rood vlees en wild. Gaat ook perfect samen met donkere chocolade.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)PUPI10520
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 345,45
Prijs (incl. BTW)€ 418,00
BTW€ 72,55
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Toscane
Alchohol percentage 14,5 %
Inhoud 3 liter
Packing code Original wooden case 1 bt.
Oogstjaar 2020
Land Italië
Dit product heeft nog geen beoordelingen.