Fattoria Le Pupille, Poggio Valente 2014

€ 28,29


100% Sangiovese.
De bodem varieert van een klei en ijzerhoudende ondergrond tot een bodem met een goede aanwezigheid van grind.
Eind september.
Gistingstemperatuur van 26ºC in inox stalen tanks. Schilinweking gedurende 25 dagen en rijping in vaten van 500 en 600 liter.
In de neus ruik je de geur van oude Marasca kersen die evolueren in die van Mediterrane bossen. Het is een elegante wijn, met structuur, die lang aanhoudt in de mond. De tannines zijn goed geïntegreerd en maakt van deze wijn een evenwichtig geheel.
De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane,
en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen.
Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi,
de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.
Unieke productcode (UPC)PUPI08014
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 23,38
Prijs (incl. btw)€ 28,29
BTW hoog (21%)€ 4,91
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Toscane
Oogstjaar 2014
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,0 %