Four by Laurenz V. 2012

€ 55,22


In april 2005 besloot Laurenz Maria Moser V., afstammeling van de beroemde Oostenrijkse Lenz Moser wijnfamilie, zich geheel te wijden aan het produceren van Grüner Veltliner met de steun van twee partners.
Laurenz Maria’s partner Franz Schweiger, accountant en economisch deskundige, neemt de verantwoordelijkheid voor de financiële kant, terwijl Dieter Hübler zorgdraagt voor de marketing en distributie.
Laurenz Maria concentreert zich op het werk in de wijngaarden en de vinificatie. Vandaag de dag worden jaarlijks de volgende Cuvées gemaakt: Sunny, Singing, Friendly, Silver Bullet, Charming Grüner, Grüner Forever en Forbidden Grüner Veltliner.
Het enthousiasme voor de Grüner Veltliner en de kennis en ervaring bij de wijnbereiding heeft geleid tot een nieuwe internationale stijl van Grüner Veltliner;
subtiele kruiden, elegante zuurgraad, levendige en speelse tonen in de mond en een zeer aangename afdronk. Kort samengevat: Lauren V. maakt wijnen met elegantie en charme.
De druiven voor de Laurenz V. Grüner Veltliner zijn afkomstig van betrouwbare telers in Kamptal, Kremstal en het Weinviertel. Laurenz V.‘s visie is om de verscheidenheid te ondersteunen op weg naar een welverdiende internationale reputatie.
Laurenz V. exporteert naar 42 landen over de hele wereld, dus of men nu in Londen, Los Angeles of Dubai verblijft, overal kan men van de Grüner Veltliner van Laurenz V. genieten!
De oogst geschiedt volledig manueel en komt volledig uit de bekende Gaisberg wijngaard.
Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen vaten. De wijn rijpt daarna 18 maanden op barriques van Frans eiken.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van graniet, leisteen, klei en leem.
100% Grüner Veltliner uit de Gaisberg wijngaard
Unieke productcode (UPC)LAURE06012
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 45,64
Prijs (incl. btw)€ 55,22
BTW hoog (21%)€ 9,58
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Niederösterreich
Oogstjaar 2012
Land Oostenrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %