Franciacorta DOCG Annamaria Clementi Rosé 2007

€ 162,40


100% Pinot Nero
Pefectie en subtiliteit zijn de sleutelwoorden voor deze Cuvée. De bubbels zijn superfijn, de aroma's zijn intens en de aanzet is uiterst elegant en verfijnd.
De oogst geschiedt volledig manueel rond eind augustus.
De alcoholische fermentatie vindt plaats in kleine smalle vaten, gevolgd door een malolactische gisting. In totaliteit rijpt de wijn 7 maanden.
De blend wordt samengesteld uit een selectie van de beste vaten, waarna deze samenstelling nog eens 7 jaar "sur lie" rijpt. Ca' del Bosco heeft patent op een uniek systeem om degorgement uit te voeren.
De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot h
een wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse
premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé.
Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.
Unieke productcode (UPC)BOSC11007
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 134,21
Prijs (incl. btw)€ 162,40
BTW hoog (21%)€ 28,19
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Lombardia
Oogstjaar 2007
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %