Gigondas la Cave, Gigondas AC Le Seigneur du Raveil

€ 26,40

Rode wijn met paarse reflecties en een hoge kleurintensiteit. Begint zacht in de neus met kruidige en fruitige noties. Vervolgens opent de neus volledig met de geuren van zoethout, peper, venkel, zwarte olijven en kersen. De aanzet in de mond onthult alles met fijne en afgeronde tannines. Goed gestructureerd in de mond, pittig van smaak en aanhoudend.

Druif

65% Grenache noir, 20% Syrah, 10% Mourvèdre en 5% Cinsault.

Bodem

Kalkrijke kleigronden, alluviale rode klei, op de hellingen en brede terrassen.

Domein

In 1956 werd La Cave des Vignerons de Gigondas opgericht in het hart van de streek door een handvol wijnmakers die de identiteit en de economische belangen van alle wijnmakers wouden verdedigden. Ze wilden een joint venture oprichten die voldoende belangrijk was om oenologische en commerciële kwesties te trotseren. Met deze visie is er een sterke wil om hun eigen appellatie op te richten op een zo authentiek mogelijke manier om zo samen met de andere wijnmakers een kwalitatief hoog imago op te bouwen voor hun wijnen. Vandaag de dag leiden ze 260 ha, verdeeld over de 3 appellaties: Gigondas, Vacqueyras en Beaumes de Venise.

Vinificatie

Traditionele vinificatie. Volledige ontristing om zo alleen de druiven over te houden. Koude schilinweking (18°C) en een lange fermentatie van ongeveer 21 dagen. Rijping zonder hout.

Lekker bij

Rood vlees, gesmoorde ham, kaasschotel.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GIGO02019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 21,82
Prijs (incl. BTW)€ 26,40
BTW€ 4,58
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 15 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Frankrijk
Regio Côtes du Rhône
Dit product heeft nog geen beoordelingen.