Gigondas Rouge, Gigondas la Cave 2016

€ 21,86


Kalkrijke kleigronden, alluviale rode klei, op de hellingen en brede terrassen.
65% Grenache noir, 20% Syrah, 10% Mourvèdre en 5% Cinsault.
Traditionele vinificatie. Volledige ontristing om zo alleen de druiven over te houden. Koude schilinweking (18°C) en een lange fermentatie van ongeveer 21 dagen. Rijping zonder hout.
Rode wijn met paarse reflecties en een hoge kleurintensiteit. Begint zacht in de neus met kruidige en fruitige noties. Vervolgens opent de neus volledig met de geuren van zoethout, peper, venkel, zwarte olijven en kersen.
De aanzet in de mond onthult alles met fijne en afgeronde tannines. Goed gestructureerd in de mond, pittig van smaak en aanhoudend.
In 1956 werd La Cave des Vignerons de Gigondas opgericht in het hart van de streek door een handvol wijnmakers die de identiteit en de economische belangen van alle wijnmakers wouden verdedigden. Ze wilden een joint venture oprichten die voldoende
belangrijk was om oenologische en commerciële kwesties te trotseren. Met deze visie is er een sterke wil om hun eigen appellatie op te richten op een zo authentiek mogelijke manier om zo samen met de andere wijnmakers een kwalitatief hoog imago
op te bouwen voor hun wijnen. Vandaag de dag leiden ze 260 ha, verdeeld over de 3 appellaties: Gigondas, Vacqueyras en Beaumes de Venise.
Unieke productcode (UPC)GIGO02016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 18,07
Prijs (incl. btw)€ 21,86
BTW hoog (21%)€ 3,79
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Côtes du Rhône
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %