Gournier Tradition, Cévennes, schroefdop rood 2017

€ 6,87


Diep robijnrode kleur. In de neus krachtige aroma's zoals peper, rijp fruit en vlezige kersen. Fluweelzacht en fijne tannines staan in harmonie met arom's van zoethout, verse munt en veel fruit.
Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah.
Koude schilinweking om zoveel mogelijk primaire aroma's aan de wijn mee te geven en koude bezinking. Daarna volgt een fermentatie van 8-12 dagen in vaten onder gecontroleerde temperatuur van 26°C-25°C. De wijn rijpt "Sur Lie'.
Het avontuur van Maurice Barnouin begint in de late jaren '50, toen zijn vader dit landgoed kocht om zijn kwekerij van druivenstokken uit te breiden. Het waren de wijnen van de wijnmakers die entbare wijnstokken kwamen kopen, die
hem overtuigden om zelf wijn te gaan maken. in 1983 nam Maurice Domaine de Gournier over, gelegen tussen Nîmes en Avignon. Net zoals zijn vader, die tien jaar geleden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay had
aangeplant, blijft hij innoveren. Hij plantte Pinot Noir op 180 meter hoogte en Riesling en Sauvignon om wijnen te produceren met finesse, mineraliteit en zonder kruidige ondertoon.
De oogst geschiedt als de druiven optimaal rijp zijn met een uiterst strenge selectie.
De ondergrond bestaat uit klei, kalk en keien.
Unieke productcode (UPC)GOUR04017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 5,68
Prijs (incl. btw)€ 6,87
BTW hoog (21%)€ 1,19
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2017
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,5 %