Gournier Tradition, Cévennes, schroefdop rosé 2017

€ 6,73


Het avontuur van Maurice Barnouin begint in de late jaren '50, toen zijn vader dit landgoed kocht om zijn kwekerij van druivenstokken uit te breiden. Het waren de wijnen van de wijnmakers die entbare wijnstokken kwamen kopen, die
hem overtuigden om zelf wijn te gaan maken. in 1983 nam Maurice Domaine de Gournier over, gelegen tussen Nîmes en Avignon. Net zoals zijn vader, die tien jaar geleden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay had
aangeplant, blijft hij innoveren. Hij plantte Pinot Noir op 180 meter hoogte en Riesling en Sauvignon om wijnen te produceren met finesse, mineraliteit en zonder kruidige ondertoon.
Zachte rosé kleur. In de neus vind je een overdaad aan klein rood fruit terug zoals aardbeien en frambozen, aangevuld met florale hints. In de mond een beetje zoet, mooi afgerond, fris en een finale van zoete specerijen.
De ondergrond bestaat uit klei, kalk en keien.
35% Merlot, 30% Grenache Noir, 15% Sangiovese, 10% Syrah en 10% Mourvèdre.
Korte koude schilinweking (Rosé Saignee), koude bezinking, gevolgd door fermentatie in vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 16°C. De wijn rijpt "Sur Lie'.
De oogst geschiedt als de druiven optimaal rijp zijn met een uiterst strenge selectie.
Unieke productcode (UPC)GOUR06017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 5,56
Prijs (incl. btw)€ 6,73
BTW hoog (21%)€ 1,17
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2017
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %