Gran Trio Rosso, Salento MAGNUM 2016

€ 16,70


Primitivo, Malvasia Nera en Negroamaro.
De bodem is divers en bestaat voornamelijk uit kalk, klei en Terra Rossa.
De neus geurt naar aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange afdronk.
De oogst geschiedt volledig manueel in de tweede helft van september.
Temperatuur gecontroleerde schilinweking, gevolgd door een alcoholische fermentatie. Daarna rijpt de wijn gedurende 4 maanden in barriques van Frans eikenhout.
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder
afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",
tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap
waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:
droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Unieke productcode (UPC)MARZ10316
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 13,80
Prijs (incl. btw)€ 16,70
BTW hoog (21%)€ 2,90
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Puglia
Oogstjaar 2016
Land Italië
Inhoud 1,5 Liter
Alchohol percentage 13,5 %