Haut-Blanville, Grande Réserve, Pinot Noir 2017

€ 9,23


100% Pinot Noir.
Zeer fris in de neus met complexe aroma's van zachte kruiden en tabak. In de mond een goede structuur met elegante tannines en een langaanhoudende finale.
Het verhaal van Château Haut Blanville begint in 1955 toen Béatrice en Bernard Nivollet besloten om wijn te gaan maken in de Languedoc. Het wijndomein, dat ze volledig zelf hebben opgebouwd, ligt in de buurt van Montpellier.
Ze maken wijnen die de uitzonderlijke diversiteit van de terroirs van de Languedoc onthullen. Allen gemaakt op een ecologische, verantwoorde manier waarbij veel aandacht gaat naar de zorg voor hun land, hun omgeving en de biodiversiteit.
De afgelopen twintig jaar heeft Château Haut Blanville rigoureus individuele percelen geselecteerd, waarvan de druiven afzonderlijk worden gevinifieerd. Tegenwoordig bezitten ze 70 hectare binnen de appellatie Grés de Montpellier, verdeeld over
vijf verschillende terroirs. Deze manier van handgemaakte wijnen levert een kwaliteit op die zeer gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers.
De rode wijnen ondergaan een lange maceratie na de alcoholische fermentatie. Daarna start de rijping op eikenhouten vaten: twee tot drie jaar voor de rode wijnen. Na het rijpingsproces worden de wijnen overgebracht naar roestvrijstalen tanks, waarin
ze nog enkele maanden van nature kunnen decanteren voor ze worden gebotteld.
Unieke productcode (UPC)BLANV12017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 7,63
Prijs (incl. btw)€ 9,23
BTW hoog (21%)€ 1,60
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2017
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,5 %