Haut-Blanville, Rosé, Pays d'Oc IGP Magnum 2017

€ 15,37


Grenache gris en Cinsault.
Lichte zalmroze kleur. In de neus aroma's van zoet Engels snoep en rood fruit. Aromatisch en intense smaken met een goede structuur, rondheid en diepte. De romige textuur wordt aangevuld met smaken van perzik, kersen en kruiden.
De afdronk wordt gekenmerkt door een frisse mineraliteit en kruidige hints.
Het verhaal van Château Haut Blanville begint in 1955 toen Béatrice en Bernard Nivollet besloten om wijn te gaan maken in de Languedoc. Het wijndomein, dat ze volledig zelf hebben opgebouwd, ligt in de buurt van Montpellier.
Ze maken wijnen die de uitzonderlijke diversiteit van de terroirs van de Languedoc onthullen. Allen gemaakt op een ecologische, verantwoorde manier waarbij veel aandacht gaat naar de zorg voor hun land, hun omgeving en de biodiversiteit.
De afgelopen twintig jaar heeft Château Haut Blanville rigoureus individuele percelen geselecteerd, waarvan de druiven afzonderlijk worden gevinifieerd. Tegenwoordig bezitten ze 70 hectare binnen de appellatie Grés de Montpellier, verdeeld over
vijf verschillende terroirs. Deze manier van handgemaakte wijnen levert een kwaliteit op die zeer gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers.
Unieke productcode (UPC)BLANV07517
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 12,70
Prijs (incl. btw)€ 15,37
BTW hoog (21%)€ 2,67
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2017
Land Frankrijk
Inhoud 1,5 Liter
Alchohol percentage 12,5 %